PÄR-OLOF LÅNG MÄSTARNAS MÄSTARE VID UFFS PIMPEL-KM

Categories:Okategoriserade

2016 års klubbmästerskap i pimpelfiske den 5 mars fick flera sensationella resultat.

Isen låg tjock och bra över hela Ekoln, utom en ränna ut från Fyrisån. Förr kunde vi alltid ordna KM utifrån klubbhuset Villa Fristad men nu med allt mildare vintrar är det litet mera lotteri. 2013 var senast vi lyckades med hemma-is. 14 personer hade nu mött upp, varav två damer. Dock inga juniorer och det var tyvärr andra året i rad. Lös familjemedlemskap i klubben och ta med er juniorer nästa år. Tävlingen är ett kul sätt att träffas och alla får pris! Klubben bjuder på startavgiften.

UFFs sekreterare Lasse Johnsson är segervan vid KM. Ifjol tog han hem det dåvarande vandringspriset med sin tredje seger och inteckning. Då på Mörtsjön i Järlåsa räckte det med knappt 2,4 kg till vinst. I år borde det ha blivit högre vikter då fisket gick på Mälaren. Lasse travade i vanlig ordning iväg långt bort. Ända förbi Sjugranar udd. Där fick han ihop 1,8 kg vilket blev dagens näst högsta vikt. Så han fick nöja sig med silverplaketten i seniorklassen.

Men han kompenserade sig litet med pris för dagens största gädda som vägde 1,739 kg.

På långt håll såg han hur Pär-Olov Lång som hade gått allra längst hade stannat upp i närheten av Måsgrundet och där rörde han sig inte ur fläcken. Lasse anade att P-O hade hittat större abborrar som jagade nors. Och visst var det så. När alla övriga deltagare upplevde dagen som mycket trög och svårfiskad så hade P-O rena drömfisket! Fina abborrar på 2-4 hekto kom i en aldrig sinande ström upp ur hålet. Han fyllde hela pimpelstolen och plastkassen som delats ut vid starten. Han fick till och med tömma fikapåsen och proppa den full med abborre!

En svettig vandring tillbaka till invägningen blev det. Där kunde han väga in hela 12,509 kg prima abborre. Ett lysande resultat på bara tre timmars fiske och troligtvis den största segervikten någonsin vid ett UFF pimpel-KM. En segermarginal på över tio kilo är ju också helt otroligt. Han tog förstås också hem priset för största abborre, som vägde 383 gram. Därmed får han också första inteckningen på vårt nya vandringspris : en vackert målad trätavla med abborre på, av Tommy Persson.

Bland veteranerna (över 55 år) som numera är den största klassen segrade Paul Malmstedt med 1,073 kg. Lars Wennmans fru Sussi lyckades få med sig Lars och tre personer till på en långpromenad ner till Vreta-landet. Det får Lars tacka frun för! Lars blev för första gången tvåa bland veteranerna och Sussi tog en meriterande tredjeplats bland seniorerna samt seger i damklassen. För två år sedan när KM gick på Norrsjön vid Edatorp hette segrarna i senior- respektive veteranklassen Roger Wik och Mats Tibbling. Segervana och erkänt duktiga pimpelfiskare. Därför var det idag lika oväntat som kul att se dem att för en gång skull hamna i botten på listorna med 136 gram respektive 133 gram! Men det är litet av tjusningen av att lyckas ha KM på den stora sjön Ekoln. Alla har chansen att inte bara vinna utan också gå bort sig! Nya tag nästa år då alla är välkomna på KM lördagen den 4 mars vid klubbhuset Villa Fristad.                                                                                                 Håkan Brugård

 

RESULTAT Pimpel-KM 2016

Seniorer:

1) Pär-Olov Lång   12,509 kg!

2) Lars Johnsson      1,815 kg

3) Sussi Wennman   0,174 kg

Veteraner:

1) Paul Malmstedt    1,073 kg

2) Lars Wennman     0,468 kg

3) Håkan Brugård     0,314 kg

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *