ALLA 17 FÅNGADE ABBORRAR PÅ UFFS PIMPEL-KM PÅ EKOLN

Categories:Okategoriserade

Fin och stabil is med några fallande centimeter nysnö vankades för de 17 fiskesugna UFF-medlemmar som spred ut sig över Mälarviken Ekolns vida vidder på lördagsmorgonen den 4 mars. När det blev så lätt att gå över isarna så blev det många långpromenader åt olika håll.

Men även de som valde att stanna utanför klubbhuset Villa Fristad hittade abborrar. Så då fick alla deltagare välja ett pris från prisbordet. Plaketter i guld, silver eller brons tilldelades de tre bästa i senior- respektive veteranklassen. Trots ett ökat antal startande så kom tyvärr inte en enda junior! På bara några år har deltagarantalet svängt över så att veteranklassen (+ 55 år)

nu är dubbelt så stor som seniorklassen. Vilket är helt i linje med övriga Sverige…

Två nybakade veteraner som tidigare har vunnit hem KM-vandringspriset i UFF placerade sig nu överst bland veteranerna. Pär-Olov Lång gick först upp längs östra landet mot Fyrisåns mynning men gick inte ut på osäker is. Där fick han inte ett napp. Ny långpromenad ner till Djupviksgrynnan gav dock utdelning i form av 1,5 kg abborre. Det räckte till silver bland veteranerna. Janne Sävås gick direkt över till Djupviken och fiskade där koncentrerat. Det gav fina 2,328 gram. Kanske 100 små abborrar? Guldplaketten bland veteranerna blev därmed hans och en digital fiskevåg från prisbordet. Veterantrea blev Jan-Olov Pettersson efter ett säkert fiske ända borta i Näsviken. 1,090 kg drog han upp.

Bästa dam blev precis som ifjol duktiga Sussi Wennman. Vid Skarisbryggorna lämnade hon maken Lars och svågern Janne bland trögfiskade småabborrar och tog en rejäl promenad över till Djupvikenvassarna. Ett lyckat drag som gav henne mer abborre än både Lars och Janne vilket var dagens målsättning. Bra fiskat!

Trea bland seniorerna blev David Pettersson på 1,075 kg prima abborre från Näsviken.

Tvåa blev Niclas Davidsson på 1,201 kg efter att modigt ha satsat ensam på östra stranden vid Morga. Totalsegrare blev segervane Lars Johnsson som i vanlig ordning travade iväg längst. Nu till stränderna innanför Måsgrundet. 3,362 kg är bra fiskat. Särskilt när nysnön just hade släckt jaktljuset för abborrarna. Sådant gillar inte gäddorna heller vilket märktes. För första gången på länge fick vi inte dela ut någon vobbler för största gädda då ingen gädda högg.

Priset för största abborre gick den här gången till Torsten Eriksson för en fin abborre på 336 gram. Nu gick alltså årets inteckning i vårt fina vandringspris : Abborrpimpeltavlan till Lars Johnsson. Den sätts åter på spel lördagen den 3 mars 2018. Som vanligt dagen före Vasaloppet. Då är alla UFFare välkomna till klubbhuset Villa Fristad igen. Gärna med juniorer.                                                                                                            

Håkan Brugård

 

Resultat UFFs Pimpel-KM 2017-03-07

 

Seniorer

1) Lars Johnsson      3,362 kg. Klubbmästare.

2) Niclas Davidsson 1,201 kg

3) David Pettersson  1,075 kg

 

Veteraner

1) Jan Sävås                 2,328 kg

2) Pär-Olov Lång         1,504 kg

3) Jan-Olof Pettersson  1,075 kg

                                                                                                                             IMG_1247

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *