Sportfiskarna föreningsnyheter

Senaste föreningsnyheterna från Sportfiskarna.se


Fem webbinarier för våra anslutna föreningar!

2023-09-29

Under hösten arrangerar Sportfiskarna fem webbinarier för våra anslutna föreningar. Först ut är ett om rödingen redan nu på måndag 2 oktober.

Sportfiskarna erbjuder våra föreningar en serie av fem webbinarier med ett brett innehåll. Först ut är ett art- och fiskevårdsinriktad webbinarium om fjällrödingen som sedan följs upp av med fokus på aspen. Däremellan ges ett webbinarium som ger en aktuell översikt ev fritidsfiskets status i Sverige.

Klicka här för att läsa mer.


Läsarundersökning om Svenskt Fiske

2023-09-27

För att ständigt kunna förbättra vår medlemstidning Svenskt Fiske vill vi veta vad du som medlem tycker om innehållet. Hoppas att du därför har möjlighet att fylla i vår enkät med tio frågor. 

Enkäten som vi nu skickat ut via vårt nyhetsbrev tar maximalt fem minuter att besvara. Dina svar behandlas anonymt. När du har svarat har du möjlighet att vara med i utlottningen av fem presentkort om 1000 kr på fiskebutiken www.olssonsfiske.se.

Klicka här för att läsa mer.


Lyckad instruktörsutbildning i flugfiske

2023-09-19

Under helgen 16-17 september ägde premiären av Sportfiskarnas nya instruktörsutbildning i flugfiske rum på Hökensås under ledning av flugfiskeprofilen Johan Klingberg. 

Flugfiske är en av de viktigaste fiskemetoderna i Sportfiskarnas anslutna föreningar. Genom intresset skapar våra föreningar såväl gemenskap och tillgänglighet som fiskevård och spännande fiske i hundratals vatten runt om i Sverige. Att lära sig det relativt tekniskt utmanande flugfisket kan dock vara lurigt.

Klicka här för att läsa mer.


Fishy Live till Sportfiskarnas klubbar/föreningar

2023-07-06

Klicka här för att läsa mer.


Nationell ungdomsledarträff september 2023 i Rättvik

2023-06-29

Klicka här för att läsa mer.


Sveriges coolaste fisketävling Artkampen är tillbaka!

2023-06-13

Sveriges coolaste fisketävling Artkampen är tillbaka! Utmana dig själv och dina kompisar.

I år har vi fyllt Artkampen med en massa roliga prestationer. Klarar du dem så väntar coola belöningar som du sen stolt kan visa upp! Dessutom, alla som registrerar sin första fångst får en gratis glass skickad till sig på sms.

Klicka här för att läsa mer.


Sportfiskarna storsatsar på utbildningar

2023-04-06

Inför våren har Sportfiskarna öppnat upp för anmälning till en lång rad nya kurser och webbinarier riktade mot våra föreningar. Nedan bjuder vi på en sammanfattning.

Föreningsutbildningar

Klicka här för att läsa mer.


Tolv föreningar beviljades fiskevårdsmedel

2023-04-06

Sportfiskarnas Fiskevårdsfond delar i år ut 200 000 kronor fördelat på tolv lokalföreningars fiskevårdsprojekt.

Bland de som beviljats bidrag finns Gotlands Sportfiskeklubb som arbetar för att främja havsöringen på ön. Gotlands Sportfiskeklubb har framförallt jobbat med Själsöån där de både genomför biotopvård och sköter en fiskfälla där de räknar antalet stigande öringar varje år. Klubben fick även ta emot en check på Sportfiskemässans stora scen där de då fick berätta om sin fiskevårdsverksamhet.

Klicka här för att läsa mer.


Sportfiskarnas distrikt Norra Älvsborg håller årsstämma 26 april 2023

2023-04-02

Välkommen på årsmöte med Sportfiskarnas distrikt Norra Älvsborg.

När: Torsdagen den 26/4 2023, kl.18.30.

Klicka här för att läsa mer.


Välkomna på Påsklovsfiske i region mitt!

2023-03-27

Klicka här för att läsa mer.